Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi Matematik Yarışması

Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi Matematik Yarışması

22.05.2023 168

 

Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi olarak Milas'ta 8. Sınıfta öğrenim gören öğrencilerin matematiği öğrenmede deneyimleriyle matematiğe yönelik olumlu tutum geliştirmesini ayrıca matematiksel okuryazarlık becerilerini geliştirerek, problem çözme sürecinde kendi düşünce ve akıl yürütmelerini sağlamak amacıyla  düzenlemiş olduğumuz Matematik yarışması sona erdi.

20 okuldan 90 öğrencinin katılımıyla 20/05/2020 tarihinde okulumuzda gerçekleşen matematik yarışmasına katılan öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren sınav yerlerine gelerek heyecanla beklemeye başladılar. Öğrenciler saat 10.15’ te salonlara alınarak 10:30’ da sınav başlatıldı. 75 dk süren sınavın ardından öğrencilere okulumuz yemekhanesinde yemek ikramında bulunarak müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ardından saat 13:00 te dereceye giren öğrenciler açıklanarak katılım sağlayan okullara katılım belgesi ve öğrencilere teşekkür belgesi takdim edildi.

Ödül töreninde konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali AKTAŞ 

“Yarışmaya katılan okullarımıza ve öğrencilerimizi gösterdikleri  ilgi ve cesaretleri için teşekkür etti. Dereceye giren ve katılım gösteren öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını dilerim” dedi. Matematik yarışmasının velilerin ve öğrencilerin beğenisini kazanmış olması,  yarışmamızın ilerleyen yıllarda yapılması yönünde bizleri teşvik etmiştir. Bu yarışmayı her sene yapacağımızı, geleneksel bir yarışma olarak  okulumuz faaliyetleri arasına yer alacaktır.

Dereceye Giren Öğrencilerimiz

1.Çağrı KUTLU Özel Özge Ortaokulu

2. Ege ÖZCAN Sakarya Ortaokulu

3. Betül Zümra GÜLER Özel Özge Ortaokulu

4. Bartu BARUT    Merkez Ortaokulu